onsdag 5 mars 2014

Robertson loves Sweden - ett nytt samarbete

Missa inte möjligheten att tävla och vinna en Kitchen Aid För att delta i mars månads tävling tar du helt enkelt en Instagrambild på en maträtt med månadens råvara och taggar den med #robertsonloves och #vasterbottensost. Varje månad dras en ny vinnare. Regler hittar du här på hemsidan.

Under 2014 deltar jag i ett samarbete med vinhuset Robertson. Kampanjen Robertson loves Sweden fokuserar på att kombinera svenska råvaror med Robertsons populära sydafrikanska viner.Min roll i detta samarbete går ut på att jag under årets lopp lagar rätter baserade på ett antal typiska svenska råvaror, vilka passar bra ihop med vinerna från Robertson. Upplägget med

De rätter jag skapar utifrån de givna råvarorna ska vara relativt enkla att laga till, och känslan ska vara att rätterna kan bli presumtiva familjefavoriter - något man kan bjuda familj och vänner på en lördagskväll, utan att behöva slita ihjäl sig i köket.

Min målsättning är nu att utifrån svenska råvaror skapa recept som tilltalar mig, och förhoppningsvis även många av er. Det är en utmaning att tänka nytt kring redan etablerade ingredienser, och detta är precis den typ av utmaning jag gillar. Redan i morgon dyker det första receptet upp, och råvaran är Västerbottensost.

Robertson kommer från byn med samma namn i Sydafrika, en by där svenskarnas stora konsumtion skapat många arbetstillfällen. Vi väljer att tappa vinet på flaska och box i Robertson av just denna anledning, istället för att tappa i Europa vilket är brukligt. Så kampanjen handlar alltså om att låta det lokala i Sverige – maten – gifta sig med det lokala i Sydafrika – vinet.

Robertsondalen, två timmar öster om Kapstaden i Sydafrika, är känd för sina rosor och sitt vin. I dalen, omgiven av bergen och med vinodlingar så långt ögat når, ligger den underbart vackra staden Robertson. Staden grundades 1852 och namngavs efter Dr William Robertson, en skotsk präst som kom till Sydafrika på 1820-talet. 
1941 grundades Robertson Winery och har sedan dess skapat en tradition av att engagera lokala vinodlarfamiljer.

Idag samarbetar man med 35 familjer, varav några är 7:e generationens vinodlare, som är stolta över att bidra till vineriets framgångar. Robertson Winery är idag regionens viktigaste arbets- och uppdragsgivare.
De övriga bloggar som deltar i samarbetet med Prime Wine Group och Robertson är:

Mat med vänner

Jennie och Stina

Lyxlagat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...