fredag 1 april 2011

En fantastisk eftermiddag på Matlabbet

Fantastiska, inspirerande Mia.

Jag tillbringade eftermiddagen på Matlabbet, vid Hornstull, här i Stockholm. Anledningen till detta var att jag bjudits in till en receptmakarkurs, ledd av Mia Öhrn. Det hela var ett arrangemang anordnat av Ögon-cacao, med anledning av Årets Bak- och Dessertmästare 2011. Jag har inte för avsikt att delta i denna tävling, men var ändå medbjuden, vilket jag uppskattar - vem tackar nej till att bli coachad av Mia Öhrn?

Det är inte första gången jag skriver om Mia här på SMASKENS. Efter pralinkursen jag gick på Medborgarskolan för nästan precis två år sedan, hyllade jag Mia för hennes egenskaper som kursledare. Jag kan bara konstatera att hon var lika bra, om inte ännu bättre, denna eftermiddag.

I sällskap av en samling andra matbloggare fick jag experimentera utifrån två grundrecept; ett på semifreddo, och ett på sockerkaka. Jag kommer givetvis att publicera recepten på dessa, men nu i kväll vill jag bara bjuda på lite bilder, och förmedla hur trevligt det kan vara att vara matbloggare.

Här ser ni bilder på min chokladsemifreddo med kanderade valnötter, marshmallows och hackad mörk choklad, samt min sockerkaka med apelsin, cocosgrädde, pistagenötter och vit choklad. Den senare gjorde succé på fikabordet här hemma i eftermiddag. Den blev helt enkelt grym.

Tusen tack, Mia Öhrn, Lisa, Petronella, Miriam och Nadja för en riktigt genuint trevlig eftermiddag.

Edit 110404: Jag glömde nämna att Hanna också var med. Fy skäms på mig.

8 kommentarer:

 1. Vilken kul grej att få vara med om :-)

  SvaraRadera
 2. Cupcakesfluffan: Ja, verkligen en ynnest!

  SvaraRadera
 3. Tack själv! Det var riktigt skoj :-) Kul att få lite ansikten på andra bloggare oxå :-)
  Duktig du är som redan fått ut en massa bilder! :-)

  Ha det gott!
  Kram, Lisa

  PS: Daniella var inte med på kursen idag ;-)

  SvaraRadera
 4. Kisa: Tack! Oj, det gick snabbt när jag kopierade länkar från mailet - tyckte det var ett namn för mycket, men skyllde på att jag själv var trött och förvirrad...åtgärdas genast. Tack också för detta ;-) !

  SvaraRadera
 5. Men åh, recept på den dära sockerkakan, sådär på en höft i alla fall? :)

  SvaraRadera
 6. Mikkan: Det kommer, jag lovar!

  SvaraRadera
 7. Tack själv :) Var trevlig att träffas. Vi får göra om detta någon gång :)

  SvaraRadera
 8. Fru Cupcake: Jättekul att ses!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...