lördag 25 oktober 2014

Parmigiano Reggiano Night

I kväll är det Parmigiano Reggiano Nigit. Vad är det, undrar ni kanske - ännu ett jippo? Låt mig förklara:

Runt om i världen lagas det mat och njuts av Parmigiano Reggiano i kväll, såväl på restauranger som hemma hos privatpersoner. Det är tredje året i rad som man med hjälp av sociala medier sprider sitt middagsbudskap, helt enkelt att träffa vänner och umgås runt en måltid med Parmigiano Region som en samlande punkt. Initiativet kommer - föga förvånande -från producenterna i fråga.

Säga vad man vill, men det finns bara en äkta parmesanost och det är Parmigiano Reggiano. Denna fantastiska ost är en nyckelingrediens i mitt kök, och så är det nog för många av er. Jag firar dagen eller rättare sagt kvällen genom att laga till två av våra favoritrecept med parmesanost, nämligen de fantastiska parmesankex jag en gång i tiden hittade tack vare Anders Öhman samt inte minst min mans fantastiska risotto; varsamt tillredd, med några rejäla nävar finriven parmesan som avgörande avslutning.

Bildbevis saknas, så också recept - hittills. Jag funderar på att doku,montera min mans mått och steg i kväll för att kanske kunna dela med mig av hans förmåga att laga till i mitt tycke helt perfekt risotto. Ingen gör det så bra som han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...