tisdag 28 januari 2014

(Förmodligen) världens enklaste förrätt

Vilken tur det är att det fins så många andra entusiastiska matnördar att inspireras av. Förra helgen såg jag en bild som foodetc postat på Instagram som fick snålvattnet att rinna till.

Hur skulle det kunna gå fel? Enkelt att slänga ihop, vansinnigt gott och dessutom så oerhört aptitligt på tallriken. Jag noterar genast detta som en passande sallad att servera även på bufféer eller bara i större sällskap.

Huruvida man vill lägga upp på individuella tallrikar eller arrangera på ett stort, läckert fat, det kan man för övrigt låta stundens ingivelse avgöra.

(Detta är, eller måste vara) en av världens enklaste och samtidigt snyggaste förrätter för två vuxna (vågar jag påstå)

8 skivor bresaola
en grabbnäve späd, pepprig ruccola
riktigt gräsig, smakrik olivolja (i vårt fall Novello)
riktigt fin parmesanost (Vacce Rosso)
två matskedar rostade pinjenötter.

3 kommentarer:

  1. En storfavorit bland förrätter! Det var en kompis till mig som för första gången tipsade om att man kan göra "Carpaccio" utan rått finskivat kött. Genialiskt!!!

    SvaraRadera
  2. Nu måste jag också testa efter att ha sett båda era verk, för det ser så nochalant gott ut (i positiv bemärkelse).

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...