onsdag 6 november 2013

Ny bakgrund, och höstens godaste sallad

Plötsligt hände det. Jag vaknade upp ur mitt hemmablinda, närapå vegetativa bloggartillstånd och insåg att Smaskens.nu sett likadan (eller snarare lika tråkig) ut alldeles för länge. Nu står det inte i min makt att åstadkoma några dramatiska förändringar, men en ny bakgrund kunde jag i varje fall ruska fram.

På tal om något helt annat - har det inta varit ovanligt gott om granatäpplen denna höst? Aldrig tidigare har jag sett dem förekomma vanliga matvarutiker - i sådan omfattning, och till så bra priser som denna höst. Inte mig emot. De är både vackra, goda och nyttiga, och de har förgyllt mången sallad. Vi äter kärnorna med blandad grönsallad, gärna med lite chèvre, och saften som blir över när man plockar kärnorna ur frukten (förslagsvis över en skål) blandar vi i en vanlig dijonvinaigrette. Beroende på hur syrlig safte är justerar vi vinaigretten med mer olivolja och honung.

Jag vet inte hur många vi bjudit på sådan sallad och inte heller hur många kvällar vi själva njutit av dessa fina smakkombinationer.

För de som mot förmodan undrar, så har jag på grund av svårartad lättja helt förfallit till att använda mina egna Instagram-bilder i bloggen. De är tillräckligt bra för mitt syfte - att komma över det första hindret för att över huvud taget skriva ett blogginlägg. Denna årstid vill vi matbloggare som inte har tillgång till att fora i dagsljus (det vill säga alla vi som inte jobbar skift, är egenföretagare, föräldralediga, studenter eller arbetslösa) helst av allt gråta över mörkret. Det är och har varit samma elände varenda höst och vinter. Sorgligt, men sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...