Jag är ur fas med matbloggandet, trött på att skriva långa blogginlägg. Förr om åren hade detta varit nog för att ge mig prestationsångest. I detta nu stör det mig det minsta. Sorgligt är det kanske på sitt sätt, att jag distanserat mig från matbloggandet, men samtidigt nästan lite befriande. Jag tänker inte sluta blogga, men jag njuter av att inte känna någon press
Mitt upp i detta lagas det mat i vårt hus. Det skapas fantastiska måltider; måltider som förtjänar att omskrivas, min bristfälliga blogginspiration till trots.
Dessa rimmade tunna revben i pikant barbecuesås är ett strålande exempel på en sådan måltid. Min bättre hälft, min grillmästare, hämtade inspiration från sommarens bästa grillbok, och skapade utifrån detta dessa helt otroligt goda tunna revben. Har du dessa revben, så behöver du bara ett gäng kalla öl och en öl med servetter.
Rimmade tunna revben i pikant barbecuesås (fyra någorlunda generösa portioner)
1,5-1,75 gram tunna, feta revben
Pikant BBQ-sås
2 dl vatten
1 dl torrt vitvin
0,5 dl äppelcidervinäger
1 burk krossade tomater
1 dl farinsocker
2 msk sugar cane sirap
3 finhackade charlottenlökar
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk chiliflakes
salt
svarpeppar
1.Blanda ingredienser förutom salt och svartpeppar i en kastrull.
2. Koka upp dem, och låt sjuda i cirka en timma.
3. Rör om emellanåt, och späd eventuellt med mer vatten om såsen tjocknar för mycket.
4. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rimninglag
1 gul lök, tunt skivade (använd gärna mandolin)
6 vitlöksklyftor, krossade
6 grenar färsk timjan
1 msk chiliflakes
1 msk maldonsalt
5 dl vatten
1. Häll alla ingredienser i en kastrull.
2. Värm tills de börjar sjuda.
3. Lyft kastrullen från plattan, och låt svalna till rumstemperatur.
4.Lägg revbenen i en långpanna, och häll över rimmningslagen.
5. Vänd runt revbenen i rimningslagen, och täck sedan över långpannan med folie.
6. Låt stå i kylskåp i minst fyra timmar - ännu hellre uppemot åtta timmar.
7. Vänd revbenen emellanåt, så alla sidor blir ordentligt rimmade.
Förberedelser vid grillen
Tänd briketter.
Förbered grillen för indirekt grillning.
Dra upp temperaturen till 200 - 225 grader.
Värm barbecuesåsen på nytt.
Dags att grilla
1. Lägg revbenen på grillen. Det gör inget om de täcker varandra. Vänd dem bara, då och då, och låt dem byta plats med varandra.
2. Grilla indirekt i ca 40 minuter.
3. För över de färdiggrillade revbenen i en rymlig långpanna, och häll över den pikanta barbecuesåsen.
4. Låt revbenen vila i barbecuesåsen i tio minuter, men vänd då och då, så alla blir ordentligt täckta.v
5. Skär upp revbenen, och lägg sedan tillbaka dem i såsen i långpannan. Blanda runt dem så att de på nytt täcks av barbecuesås.
6. Njut.
Gah, så gott!!
SvaraRaderaKul och ser gott ut !
SvaraRaderaVill rekommendera denna bok också för hardcore grilling fans :
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127135918
Väldigt fina! Kolla om du kan få kamben tillsågade i bitar i köttbutiken, blir världens grymmaste fingerfood. Kram!
SvaraRaderaPerfekt, jag känner mig helt redo för härligt kladdiga grillade ribs!
SvaraRadera