söndag 23 april 2017

Soppa på stjälkselleri med dill, strimlade selleriblad och gräsig olivolja

Jag fattar mig kort, eftersom jag inte skriver som följd av plötsligt uppblossar blogglust, utan enbart för att dokumentera detta mycket goda recept. Inspirationen kom från den amerikanska mattidningen Bon Appetits hemsida, och mitt bidrag är att jag vägde mina ingredienser ti skillnad från de som anges i deras recept.

Det är oroligt att selleri, potatis, gul lök oh kycklingbuljong och lite dill kan smaka så här gott. Vi serverade soppan som förrätt, och den kändes vårig och ny; liknade inte något jag tidigare ätit.

Soppa på stjälkselleri med dill, strimlade selleriblad och gräsig olivolja (6 förrättsportioner)
700 gr selleri (spara bladen till serveringen)
200 gr mjölig potatis
200 gr gul lök
smör att steka i
3 msk hackad dill
1,2 liter mustig kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
Till serveringen:
finstrimlade selleriblad flingsalt
gräsig olivolja (av Novellokaraktär)

1. Hacka selleri, gul lök och potatis fint.
2. hetta upp en generös klick smör i en rymlig kastrull.
3. Fräs först selleri och lök tills de börjar mjukna, tillsätt därefter potatisen och fräs helt kort.
4. Häll över kycklingbuljongen, och låt allesamman koka med lock på medelvärme i cirka 15 minuter.
5. Tillsätt dill och vispgrädde, och mixa därefter soppan slät.
6. Smaka av soppan med flingsalt. 7. Fördela soppan i tallrikar, ringla över olivolja, strö över strimlade selleriblad och en smula flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...