lördag 21 november 2015

Långlagad karré i koreanskinspirerad
marinad blev en given succé

I januari lagade jag för första gången koreanskt inspirerade tacos, vilket därefter blivit en regelbundet återkommande favorit här hemma. Första gången var också den enda då jag lagat rätten på nötkött, eftersom vi helt enkelt visat oss föredra att använda kycklinglårfiléer.

När jag beslutade mig för en nystart med CrockPot slog det mig ganska snart att det borde fungera alldeles utmärkt att tillaga karré med en snarlik marinad, och servera som en sorts koreansk pulled pork. Jag väljer att inte ens kalla idén för experiment, eftersom jag var övertygad om att det hela skulle resultera i något alldeles strålande.

Jag ska därför inte bli långrandig, utan enbart fokusera på att ge er receptet på vad som blir en strålande god middag. För den som så önskar går karrén även att servera med ris, och man kan givetvis reda den goda skyn med lite maizena eller potatismjöl. Tillbehören till tacos borde rimligen passa strålande även till risvarianten.

Jag rekommenderar verkligen att låta karrén marinera över natten innan den tioagas; inte bara för att köttet då drar tills sig mer smak, utan kanske främst av ren bekvämlighet. Du slipper stå och vispa och hacka i svinottan för att fylla CrockPOten innan du åker till jobbet, eftersom du redan gjort jobbet åt dig själv. Mycket bättre än så an det väl knappast bli?

Långlagad karré i koreanskinspirerad marinad (8 generösa portioner)
en fläskkarré på dryga kilot
Marinad
1/3 cup risvinäger ( drygt 0,75 dl)
1,5 cup japansk soja(inte fullt 1,25 dl)
1/3 cup farinsocker (drygt 0,75 dl)
3 tsk sesamolja
2 tsk srirachasås
4 vitlökslyftor, finhackade
4 salladslökar, finhackade
2 tsk finriven ingefära

1. Blanda ingredienserna til marinaden, och häll i dubbla plastpåsar.
2. Lägg karrén i påsen med marinad, och sug ut så mycket luft som möjligt.
3. Knyt noga igen påsarna.
4. Låt marinera i kylskåp över natten.
5. Lägg karrén och häll ned marinaden i CrockPoten, och tillaga på lägsta effekt i åtta timmar.
6. Tag upp karrén ur CrockPoten, och lägg den på en stor skärbröds.
7. Riv isär den med hjälp av gafflar, och lägg i en serveringsskål.
8. Häll över cirka en deciliter av skyn från CrockPOten, och blanda med köttet.

Goda tillbehör:
avokado, romansallad, srirachsasås
tunt skivad lök som snabbmarinerats i risvinäger och socker
tunt skivad gurka som snabbmarinerat i risvinäger, socker, en nypa salt samt koreanska chili flakes

1 kommentar:

  1. Även jag har snöar in på koreanska smaker. Crock pot låter dessutom bra, då blir nämligen J superengagerad i matlagningen! Många hälsningar från Jenny

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...