lördag 4 maj 2013

Food Revolution Day 2013

Den 17:e maj i år är det inte bara min födelsedag och Norges nationaldag, utan även Food Revolution Day 2013. "Vad är detta för ett jippo?, undrar kanske någon. Förklaringen står att finna här nedan:

"Food Revolution Day on 17 May is a global day of action for people to make a stand for good food and essential cooking skills. It's a chance for people to come together within their homes, schools, workplaces and communities to cook and share their kitchen skills, food knowledge and resources.

Food Revolution Day aims to raise awareness about the importance of good food and better food education for everyone by focusing on three simple actions – cook it, share it, live it. The first Food Revolution Day took place on 19 May 2012 with more than 1,000 events in 664 cities across 62 countries. Find out all about Food Revolution Day 2012 here."

Ett lovvärt initiativ, utifrån många hänseenden. Det enda evenemang i Sverige jag hittar relaterat till Food Revolution Day är i Malmö, på Green Matmarknad (eventet har en Facebookgrupp). Kanske har jag missat något, för nog borde detta uppmärksammas på fler ställen? Med det stora och breda matintresse som åtminstone förefaller finnas i Sverige är detta helt klart något som borde engagera?

Själv kommer jag sannolikt upmärksamma dagen genom att utlokalisera matlagningen till övriga familemedlemmar. Ja, i teorin låter det ju helt rätt; födelsedagen borde vara en dag då födelsedagsbarn inte själva behöver prestera i köket. OM jag känner mig själv väl tror jag nog att jag helt enkelt inte kommer kunna håla mig därifrån.

1 kommentar:

  1. Vilken roligt sammanträffande! Jag fyller också år den 17:e maj!Tack för upplysningen om Food Revolution Day 2013! Jag är också inom matbranchen - importerar ÄKTA och jätte goda färdiga mat produkter från Thailand... och håller med att detta evenemang borde uppmärksammas på flera ställen!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...