måndag 23 mars 2015

Alla hönsen hemma - och färska ägg i köket

För några veckor sedan kom min goda vän Anna Billing ut med sin första bok, med det iögonfallande namnet Alla hönsen hemma - och färska ägg i köket. Anna är matskribent och syns oftast i Mat & Vänner eller Äkta Mat, och vi har haft kontakt sedan mina tidiga matbloggardagar, då Anna återfanns på Skånska Skafferiet/Taffel.se. Jag har länge räknat Anna som en av mina främsta inspiratörer.

Säkert kan ni föreställa er hur kul och hedrande det var att få tjuvkika i boken inan den ens gått i tryck, och redan då blev jag vansinnigt inspirerad av såväl recept, som av bilder och text. Att jag dessutom träffat Anas höns, det gör inte saken sämre.

Alla hönsen hemma är inte enbart en kokbok, det är en bok om konsten att ha höns utan att vara binds och utan att bo mitt ute på landet. Boken delger fakta om hönsskötsel, om raser och om hönsens kynne och vanor. Läsaren får följa med på Annas resa, från de första tankarna på höns, till de praktiska förberedelserna, med- och motgångar samt vardagslivet med höns som både äggproducenter och medlemmar av familjen.

Recepten är en skön blandning av gamla klassiker i ny tappning, och för mig helt nya och lockande rätter. Just förmågan att ge klassiska rätter en ny twist, utan att det känns sökt eller onödigt tillkrånglat, är i mitt tycke en av dina starkaste sidor, Anna! Jag har hittills bara testat två frukostrecept, galetter och pannkakor i en ny tappning. Båda föll hela familjen i smaken, och jag har redan en lista på recept jag kommer pröva inom en snar framtid.

Så här inför påsk kan jag lova er att ni kan finna all tänkbar läcker inspiration på temat ägg i Annas snygga bok, och jag kan dessutom lova er att den är lika läsvärd som den är receptstinn. Finns såklart både på Bokus och på AdLibris.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...