onsdag 3 december 2014

Linssås bolognese style - på ren trots

I eftermiddags hetsade jag stressad genom lokala ICA, och fann till min frustration att hyllan med butiksmald färs var tom. Vanligtvis innebär det inte något större besvär - man får ta en kölapp i delikatessdisken och be att få färs mald. Just denna eftermiddag hävdade emellertid en ung man i disken att de hade slut på kött, och att jag fick hålla tillgodo med den färdigpackade färsen.

Knappast.

Jag blev ärligt talat tvärsur, och bestämde mig på stående för för att laga vegetarisk lasagne, och att fylla den med en linssås kryddad som en bolognese. Enkelt och självklart, kan tyckas. Resultatet blev över förväntan. Rent fantastiskt gott lyder mitt eget omdöme om detta recept. Den som inte vill använda såsen till att fylla en lasagne kan med fördel servera den till pasta.

Jag kallar såsen linssås boplognese style, givetvis med glimten i ögat. Den är smaksatt med lök, vitlök, rödvin och örter och har en liten finstämd underton av chili. Jag kan inte tänka anat än att det var meningen att jag skulle få lov at tänka om denna torsdagseftermiddag. Det är trots allt inte första gången en motgång i matbutiken resulterar i nya upptäckter.

Linssås bolognese style
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 nypa chiliflakes (efter smak)
olivolja
2 dl rödvin
2 dl små, gröna linser
2 burkar Delizie krossade tomater
1 tsk rörsocker
0,5 tsk havssalt (eller efter smak)
1 Knorr fond du chef grönsaksfond
svartpeppar från kvart
1 msk provencalska örter (frysta, ta mindre mängd om du använder torkade och smaka dig fram)

1. Hetta upp olivolja i en emaljerad gjutjärnsgryta eller tjockbottnad kastrull.
2. Fräs lök och vitlök med chiliföakes tills löken mjuknat.
3. Tillsätt rödvin, linser, krossade tomater, socker, salt, grönsaksfond och svartpeppar.
4. Koka upp, och låt koka på medelvärme i minst 30 minuter, eller tills linserna är mjuka, och såsen reducerat och tjocknat.

2 kommentarer:

  1. Gjorde denna ikväll - det blev gott! Tack för tips och inspiration! /Annika

    SvaraRadera
  2. Nevertheless, the French roulette desk probably be} considered most beneficial to gamers. Most gamers avoid the American roulette wheel because of of} its larger house edge - 5,26% and lower probabilities to win. Get essentially the most of this superb roulette wheel expertise by enjoying in} one of the best roulette video games on the market with plenty of bonus chips and other bonuses. 코인카지노 The normal roulette desk employs a lot as} 10 units of wheel checks . Each set is differently way|in another way} coloured; every historically consists of 300 chips; and there's be} one set for every participant.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...