fredag 30 augusti 2013

Rostad brysselkål med lime, honung och srirachasås

Att jag gillar brysselkål är inget nyhet. Detta recept har jag velat pröva ända sedan jag först spanade in det i Bon Appètit i våras, men det var först för några veckor sedan som jag kom till skott. Jag kan knappt med ord beskriva hur gott det här smakade.

Brysselkålen förvälldes, halverades och ugnsrostades i neutral olja. Under tiden vispade vi ihop en dressing på limejuice, honung och den fantastiska sriracha-såsen. Vi smakade oss fram till en för våra smaklökar fin balans mellan syra, sötma och hetta.

Srirachasås är för övrigt en ganska ny bekantskap för oss, men dess användningsområden är oändliga. Har ni inte prövat den, så köp en flaska så snart ni stöter på den. Vare sig det är orignialet eller någon av de otaliga kopiorna, så kan jag försäkra er om att den smakar fantastiskt bra, och pasar till mer än man kan föreställa sig.

Denna enkla dressing kommer förgylla hösten och vinterns varma grönsaker, sanna mina ord. Den passar garanterat lika bra till gröna bönor och broccoli som till brysselkål.
Men, vilken brysselkål.
Vilken njutnig.

Jag skriver som jag gjort förr - detta lär garanterat få även de som tror att de inte gillar brysselkål att uppskatta grönsaken i fråga.

5 kommentarer:

 1. Vilken spännande dressing! Måste snarast besöka någon asiatisk matbutik...

  SvaraRadera
 2. Låter gott !
  Ungefärliga proportioner på dressingen ?

  SvaraRadera
 3. Fröken Dill: Den är fantastisk. Du kommer garanterat älska den :D!

  Magnus: Vi höftade oss fram - saft från en lime, kanske två teskedar honung och lika mycket sriracha? Smaka dig fram, du också. Såsen är stark med samtidigt väldigt smakrik och pikant. G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, låter bra det - fick tag i en sriracha-variant som jag antar är bra, den smakar suveränt (och är stark som f*) Kul !

   Radera
 4. Tack för spännande tips om såsen. Det gillade jag!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...