Det kommer att vara ganska tyst här inne fram tills på söndag, av en mycket trevlig anledning - gourmetweekend på Görvälns Slott, med tema sparris och Riesling. Som jag har längtat efter denna helg...
Givetvis efter själva den kulinariska upplevelsen i sig, men också efter att för första gången på två år vara helt barnfri tillsammans med min man under drygt ett dygn.
Detta är möjligt tack vare världens bästa föräldrar, min mamma och pappa, som kommer upp till Stockholm och glatt åtar sig att passa fyra barn i åldrarna 14 månader, 3 år, 5 år respektive 6,5 år. Jag har fått menyn via mailen, och kan därför dela med mig av vad vi kommer att vid lördagens middag. Vad vi får att dricka hade även det varit en intressant upplysning, men det hoppas jag få lov att återkomma till.
Hemrökt lax med sparris och örtcreme* vildsparris och sparriscrémeCarpaccio på högrev med sparris, örtcréme** och tryffeldressingPocherad hälleflundra med ramslökssmörsås, laxrom och GotlandssparrisTerrine på apelsin och grapefrukt med sparrisglass, havtornsskum*** och pistagecrispKaffegodis utan sparris
I kväll ska vi frossa i färsk, fänkålskryddad salsiccia tillagad med en gräddig tomatsås, samt - för första gången på över en månad - hemlagad glass.Inför mors dag nu på söndag hallucinerar jag om cheesecake smaksatt med rabarbercoulis. Undrar hur det skulle smaka, och hur en sådan skulle komponeras. Vi får se om det blir något av det hela, eller om det bara stannar vid en angenäm fantasi.*, **, *** Edit 090602: Så här var den slutgiltiga menyn.









