tisdag 13 januari 2015

Kyckling med cashewnötter

Under vår vistelse i Thailand i somras var detta en mycket populär rätt hos barnen. Mild men ändå smakrik kyckling och generöst med cashewnötter - hur kan det gå fel?

Fram tills i söndags har jag inte funderat så mycket på att återskapa rätten här hemma, men i ett anfall av total brist på inspiration grävde jag djupt ned i minnet och plockade fram denna idé.

Resultatet blev mycket gott, och givetvis vill jag därför dela med mig av receptidén, väl medveten om att det redan vimlar av varianter på nätet. Strunt samma, för jag vill kunna återskapa just denna - vår - variant, när andan faller på.

Kyckling med cashewnötter
1 kilo kycklinglårfiléer, delade i munsbitar
neutral olja til stekning
1 röd paprika, strimlad
1 gul lök, skuren i tunna klyftor
1 paket sockerärtor, finstrimlade
2 vitlöksklyftor, finhackade
150 gram rostade, saltade cashewnöter
1 msk sesamolja
saft från en limefrukt
1 dl ostronsås

1. Hetta upp olja i en emaljerad gjutjärnsgryta eller en rymlig, tjockbottnad traktörpanna.
2. Fräs kycklingbitarna i den heta oljan i omgångar. Lägg dem i en skål.
3. Tillsätt mer olja i pannan, sänk värmen en smula, och stek lök, vitlök och paprika. När de mjuknat, tillsätt sockerärtorna.
4. Höj temperaturen, och blanda kycklingen med grönsakerna i pannan.
5. Tillsätt cashewnötter, sesamolja, limejuice och ostronsås. 6. Stek hastigt ihop alltsammans.
7. Servera omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...