fredag 31 december 2010
Mitt bästa nyårstips, (nästan) bara för er...
Nu ska jag vara en smula präktig ( alldeles förfärligt präktig, i själva verket), och predika lite för er. Faktum är att jag har skrivit om detta åtminstone void ett tidigare tillfälle, men det spelar ingen som helst roll, för detta budskap tål att upprepas om och om igen.Den absolut bästa tjänst ni kan göra er själva inför nyårsdagen, vet ni vad det är? Jo, det ska jag berätta för er. Oavsett om ni dricker alkohol eller ej, oavsett om ni somnar innan tolvslaget eller festar hela natten, så är nyårsdagen en mycket slö och avslagen dag, för de flesta av oss. Att ringa efter hämtpizza, eller hänfalla åt andra desperata nödåtgärder, kan te sig som en alltför lockande lösning på middagsproblemet.Jag ber er - gör inte så. Var i stället förutseende nog att laga en gryta med bolognese, en chili, eller bara något liknande, som sedan står och väntar på er på nyårsdagens kväll. Det är inte för sent; det går att göra under dagen.Vad ni än hittar på, så kan jag lova att ni kommer att vara er själva evigt tacksamma. Det är en sådan fantastisk lyx att plocka fram en färdig gryta ur kylskåpet; vilken dag som helst, men i synnerhet den första januari.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Just pasta bolognese ersatte vi pizzan med för några år sedan. Det var absolut godare och mycket bättre mot baksmällan än pizza. :-)
SvaraRadera:) Såklart är man förberedd! Det är verkligen något man tackar sig själv för. Prepp prepp prepp i kylen ;)
SvaraRaderaEfter en glimt av din nypårsmeny kan jag inget annat än ana det kommer bli en fantastisk kväll/natt :)
Ha det gott och låt ditt 2011 bli fylld av nya matäventyr.
Kramar!
ps. Fin bakgrund :)
Hos oss blir det hel ugnsbakad fisk på nyårsdagen. Sånt som klarar sig själv i ugnen går ju lika bra! :)
SvaraRaderaVille bara tacka för detta året och önska dig ett riktigt gott nytt år!
SvaraRaderaJag vill tacka dig för en fantastisk blogg som jag började följa nu i december, ikväll blir det glass från ditt recept.
SvaraRaderaGott Nytt År!
Fick en chili av kära hustrun till lunch - världsklass - god fortsättning!
SvaraRaderaErka Perka: God smak ;-)!
SvaraRaderaÅsa: Det blev en alldeles strålande nyårsafton, på alla sätt. Tack, jag har inte riktigt bestämt mig för om bakgrunden är bra eller inte, men den får hänga med över jullovet ;-)!
Matarkivet: Ja, med framförhållning löser sig det mesta!
Foodelicious: Tack detsamma!
Anonym: Å, så roligt! Tack ska du ha, och god fortsättning!
Silver: Låter underbart - god fortsättning till dig/er också!
Eller så köper man lite extra oxfilé och låter maken steka upp den tillsammmans med lite klyftpotatis... ;)
SvaraRadera