tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post9159943382366356913..comments2024-02-29T14:52:44.493+01:00Comments on SMASKENS.NU: Om ni undrar var jag har hållit husUnknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-9734188243755342002010-11-04T08:18:18.034+01:002010-11-04T08:18:18.034+01:00Om temperatur i kylförvaring:
Blev tvungen att köp...Om temperatur i kylförvaring:<br />Blev tvungen att köpa ny kyl, sval, frys häromveckan eftersom de gamla passerat 20-årsstrecket. Fixade två höga skåp där respektive har frys på ”bottenvåningen”. I de övre har jag valt den ena till kyl och den andra till sval. <br />Valde +5 grader på displayen till kylen och +9 till svalen. Eftersom jag by definition är lite nördig var jag naturligtvis tvungen att kolla verklig temperatur. <br />De håller i princip vald nivå, men bara på nedersta hyllan. Orsaken till att jag skriver det är är emellertid skillnaden mellan översta och nedersta hyllan. Kylen höll 5,2 grader lågt men 9,0 överst. Svalen håller exakt 9 grader på nedersta men hela 13 på översta. Vilket väl innebär att den sistnämnda hyllan är perfekt för att förvara vitvinslagret [i den mån man har något sådant någon annan stans än i magsäcken]. Jag är mer noggrann nu med var jag placerar sådant som behöver mer (resp mindre) kyla. <br /><br />En nörds senaste discovery, som måste delges världen för att jag skall få ro i sinnet [och kunna koncentrera mig på jobbet] resten av dagen. <br /><br />Kan en logoped lära folk som snackar för mycket och för ofta att hålla käft ibland? Den hjälpen skulle jag nog behöva …Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-42869872637038301782010-11-02T17:51:21.856+01:002010-11-02T17:51:21.856+01:00Anna B: utveckla gärna formuleringen "fegismä...Anna B: utveckla gärna formuleringen "fegismärker"? Jag förstår inte.Gustav Eriksonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-75744958987400106052010-11-01T17:25:06.927+01:002010-11-01T17:25:06.927+01:00Anna B: Det är en komplicerad fråga, eller hur? Al...Anna B: Det är en komplicerad fråga, eller hur? Alla aktörer måste samverka för att undvika/minsta svinnet. Jag är väldigt nyfiken på hur utvecklingen med charkkylar kommer att bli. Det talades även om butiker som infört grönsakskylar, men mycket positiva effekter.<br />Utvecklingen är minst sagt spännande!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-84531028198807297652010-11-01T17:09:17.956+01:002010-11-01T17:09:17.956+01:00Kul Annika! Det låter som att du haft en rolig vec...Kul Annika! Det låter som att du haft en rolig vecka och utmärkt att du förkovrar dig i charkvarorna. Du undviker ställningstagande i bloggen ang hållbarhet. Klokt, för både butik och producent är skyldiga i detta fall, producenten fegismärker för att öka sin försäljning och många butiker håller för hög temperatur. Vi har beställt dörrar till våra charkkylar i butiken, och det vet jag att en hel del kollegor också är på gång att göra. Då kan dörrarna hålla kostnaden nere, kylkedjan upprätthålls och butiken sparar både el och pengar. Smart!Anna Bhttp://www.skafferiet.taffel.senoreply@blogger.com