tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post7191487390584159982..comments2024-02-29T14:52:44.493+01:00Comments on SMASKENS.NU: Inget värmer som kycklingsoppaUnknownnoreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-80641801699537924602011-03-15T21:27:14.372+01:002011-03-15T21:27:14.372+01:00Nu blev jag äntligen sugen på att koka egen kyckli...Nu blev jag äntligen sugen på att koka egen kycklingbuljong :-) Det har känts så överkursaktigt och ändå har jag haft lite dåligt samvete över att jag slänger fina råvaror. Inspirationen har saknats men här kom den...<br />Förstår att du kyler av och tar bort fettet. Gillar inte en massa fett i soppa och buljong själv heller. Däremot innehåller kycklingfettet mycket enkelomättat fett så det är inte fel att ta tillvara på det och använda i matlagningen. Så har man sparat ytterligare lite pengar och varit klimatsmart :-)Lallamenhttps://www.blogger.com/profile/10228375882057992225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-83567216081130645472011-03-08T15:58:40.233+01:002011-03-08T15:58:40.233+01:00Lite mer om kycklingbuljong inkl ev hälsoeffekter....Lite mer om kycklingbuljong inkl ev hälsoeffekter.<br />http://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_soup.<br />Kokhöns? - har lyckligtvis hittat sådana på Willys.<br />ÖrjanÖrjannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-19681327513731778022011-03-05T14:51:26.219+01:002011-03-05T14:51:26.219+01:00ryskadockor/Lana: Tack! Kul att du gillar min blog...ryskadockor/Lana: Tack! Kul att du gillar min blogg! Visst är det underbart med riktig, hemkokt buljong och mustiga soppor?Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-80310676918049127782011-03-05T14:01:21.808+01:002011-03-05T14:01:21.808+01:00Hej, Annika! Väldigt fin blogg du har! Jag kommer ...Hej, Annika! Väldigt fin blogg du har! Jag kommer kika in hit flera gånger! :) Jag brukar också samla på mig kyckling- och fläskköttskorv :) det är så mycket godare att koka sin egen buljong! Brukar koka olika soppor ganska ofta, det är stor tradition i Ryssland :)<br />Kram<br />LanaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12199846380044723991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-44741010582439255952011-03-04T08:36:05.513+01:002011-03-04T08:36:05.513+01:00Linda & Annika: Min man tog sig besväret att s...Linda & Annika: Min man tog sig besväret att svara - jag tackar för det! <br />E-L: Vad kul att du kommenterar! För, det är väl <i>du</i>? Jag har också läst någonstans att kycklingsoppans läkande effekt inte enbart är gammal tradition, utan att det faktiskt ligger en hel del i det. Ska det kokas buljong, föredrar jag nog ändå att benen inte gnagts av innan ;-)!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-24178111582517534552011-03-04T07:11:38.027+01:002011-03-04T07:11:38.027+01:00kycklingskroven är från rå kyckling.
Efter att h...kycklingskroven är från rå kyckling. <br /><br />Efter att ha blivit irriterad över prisskillnaden på hel kyckling och lårfileer började vi helt sonika köpa hela kycklingar och stycka själva. (Vi köper alltså färsk kyckling, inte fryst-)<br /><br />Att stycka är mycket enklare än man kan tro; en bra kniv, stabil skärbräda och följ instruktionen på <br />tex http://www.svenskfagel.se/?p=794<br /><br />Första 3-4- gångerna tog det lite tid men nu sitter det i händerna hur man skall göra och det är fixat på några minuter.<br /><br />Om man äter kyckling 1-2- gånger i veckan har man snart en stor mängd skrov i frysen.<br /><br />Skroven fryser vi in när vi skulle koka fonden/buljongen tog vi helt resolut och lade ned de fortfarande frysta skroven i grytan.<br /><br />/AAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-35672314590296795222011-03-04T05:03:32.258+01:002011-03-04T05:03:32.258+01:00Jag vet att i judiska familjer har man i alla tide...Jag vet att i judiska familjer har man i alla tider ansett att <br />kycklingsoppa botar de flesta sjuk-<br />domar (kanske snarare åkommor).<br />En fransk farmor befallde sina <br />svenska barn och barnbarn att slänga avgnagde kycklingben i en <br />bunke för att hon skulle koka bul-<br />jong på dem. Vet inte om det verkar<br />riktigt trevligt.<br /><br />Hälsningar E-LAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-68772838068995296602011-03-04T01:56:24.291+01:002011-03-04T01:56:24.291+01:00Jag är också basic och undrar samma sak som Linda ...Jag är också basic och undrar samma sak som Linda ovan..! Det bör väl kanske vara en rå för smakens skull, eller..?Annikahttps://www.blogger.com/profile/09011006339606043399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-76280280607566781392011-03-03T21:31:39.437+01:002011-03-03T21:31:39.437+01:00Ser ut som en himla god soppa, fast egen buljong h...Ser ut som en himla god soppa, fast egen buljong har jag aldrig gjortCupcakesfluffanhttps://www.blogger.com/profile/04273912453542812892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-25109360770523830952011-03-03T21:30:40.206+01:002011-03-03T21:30:40.206+01:00Hej!
Det här är kanske superbasic, men vad menar ...Hej!<br /><br />Det här är kanske superbasic, men vad menar du med kycklingskrov? Är det rester av en ugnsstekt (tillagad) kyckling, eller spar du rester av en rå?<br /><br />Låter härligt att göra egen buljong!<br /><br />Mvh<br />LindaAnonymousnoreply@blogger.com