tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post6380725749951320554..comments2024-02-29T14:52:44.493+01:00Comments on SMASKENS.NU: Fusk och fjäsk:Fläskfärsbullar i röd curry och cocosmjölkUnknownnoreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-53716331354824715922009-04-30T07:36:00.000+02:002009-04-30T07:36:00.000+02:00Lisa: det är absolut inget fel på kyckling i sig. ...Lisa: det är absolut inget fel på kyckling i sig. Det är den vanliga, trista <I>kycklingfilén</I> jag inte är särskilt förtjust i. Tycker den är den absolut tristaste biten på kycklingen. Förvånande att den används till i princip vad som helst, när det faktiskt väldigt lätt blir torr och trist om den inte tillagas varsamt. Att grilla den fungerar fint, om man har koll på tillagningstemperaturen och är varsam.<br />Lårfiléerna älskar jag däremot!<br /><br />Eva: det faktum att det ens existerar <I>cocosmjölk light</i är i sig ett skämt ;)!</I>Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-90015597056811052812009-04-30T06:55:00.000+02:002009-04-30T06:55:00.000+02:00Och kokosfettet är nyttigt trots att det är mättat...Och kokosfettet är nyttigt trots att det är mättat fett, det innehåller ett slags fett som hjälper uoo mega balansen i kroppen.Jag äter det rent som tillskott till maten.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11287178620545843478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-80301256151489931502009-04-29T23:50:00.000+02:002009-04-29T23:50:00.000+02:00Vad är det för fel på kyckling? Halvtrist utfyllna...Vad är det för fel på kyckling? Halvtrist utfyllnadsprotein? Var kom det ifrån?Lisanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-52164977578489055952009-04-29T22:37:00.000+02:002009-04-29T22:37:00.000+02:00Pipopp: Jag och mannen brukar dividera om ifall vi...Pipopp: Jag och mannen brukar dividera om ifall vi skall steka eller bara koka köttbullarna, oavsett om det är fläskfärsbullar, eller nötfärsbullar i tomatsås. Jag gillar att dte blir en lite stekyta, men det är inget <I>mpsta</I>.<br /><br />Vad gäller fetthalten i fläöskfärsen, så handlkar det inte om fettet i sig. Jag älskar fett; skulle inte vilja leva utan smör och grädde om min goda,m gammaldags mjölk! Någon fettskrämd hälsofanatiker äör jag inte ;). Jag är bara inte så förtjust i fet färs. Därför fixar jag inte blandfärs eller vanlig fläskfrs.Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-86585386994447079342009-04-29T22:23:00.000+02:002009-04-29T22:23:00.000+02:00Nej, som du säger, man behöver inte steka bullarna...Nej, som du säger, man behöver inte steka bullarna innan man läger dem i en gryta, bara man inte lägger i så många att temperaturen sänks kraftigt. Vänta i stället ett par minuter mellan iläggningarna i omgångar. Den lilla skillnaden i koktid gör inte så mycket. Dessutom blir de mycket rundare, de små bollarna.<br />Själv tycker jag om det bleka utseendet i ljusa såser, i alla fall ibland.<br /><br />Jag noterar att du tänker på fetthalten i fläskfärsen, men friskt skickar i 5 dl kokosmjölk med ca 20% fett som till största delen är mättat. Gungor och karuseller? ;-Dpipopphttp://pipopp.blogg.senoreply@blogger.com