tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post5390154045746383734..comments2024-02-29T14:52:44.493+01:00Comments on SMASKENS.NU: Ett bröd på dubbla surdegar, som kalljäst över dagenUnknownnoreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-7041563734697138772012-02-02T19:24:59.122+01:002012-02-02T19:24:59.122+01:00Gott bröd helt enkelt!
Jag valde detta bröd för at...Gott bröd helt enkelt!<br />Jag valde detta bröd för att det skulle kalljäsas. Då kan jag i lugn & ro vara på jobbet och veta att det sköter sig själt i kylen. <br /><br />THX.#51http://www.nfl.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-31244291116498190852009-11-22T00:50:29.169+01:002009-11-22T00:50:29.169+01:00Ser riktigt gott ut! Tack att du delade med dig av...Ser riktigt gott ut! Tack att du delade med dig av receptet, för detta ska jag pröva på snart.Bröd recepthttp://bakrecepten.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-13112145859899673912009-11-13T11:38:26.891+01:002009-11-13T11:38:26.891+01:00Kari: Visst är det kul! Min sur stammar från en su...Kari: Visst är det kul! Min sur stammar från en sur som en vän fick av en av sina arbetskamrater! Den går under namnet "Bonniersuren" (ett internt skämt från förlagsbranchen, tydligen), och den sattes någon gång på 80-talet. Jag vårdar den ömt!<br />Nörderi när det är som bäst!<br /><br />Lantisen: Tack för ditt fina beröm. Jag ska försöka beskriva lte mer ingående. Du får gärna maila mig frågor om du vill! Mion adress finns i högra olumnen här på bloggen.Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-88301342248915554732009-11-12T16:07:15.475+01:002009-11-12T16:07:15.475+01:00Hejsan:)
Det vore riktigt kul att få en lite mer u...Hejsan:)<br />Det vore riktigt kul att få en lite mer utförlig beskrivning på dina surar, det verkar ju bli så väldigt bra!:D (Om då möjligt är vill säga;).)<br />Tack för alla fina inlägg och för din härliga passion för RIKTIG mat, det är underbart:)<br />Men som sagt, det där med "surarna" är bara om du har tid, ork och vilja:)<br />Ha det fint /LantisenLantisennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-45107609615736403372009-11-12T14:51:42.590+01:002009-11-12T14:51:42.590+01:00Surdegar är sååå kul! Jag har tre rågsurar, alla m...Surdegar är sååå kul! Jag har tre rågsurar, alla med namn såklart!<br /><br />Mulle - min klassiker som nu finns lite var stans i norden.<br /><br />Mullelina - en ljusare Mulle då den matas annorlunda.<br /><br />TNT - Tripple 'n Touche, en blandning av allehanda okända bakrester(!) men också den som överraskar mest i fråga om jäsning. TNT nästan fyrdubblar sig efter matning.<br /><br />Har också en ny familjemedlem, en aprikos Levain som ännu inte blivit döpt. Tror den ska få heta Mamma Twarin... <br /><br />Kul är det, på gränsen till nördigt faktiskt :)Kari Receptomatenhttp://receptomaten.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-87552204260637870112009-11-12T12:13:27.372+01:002009-11-12T12:13:27.372+01:00Stefan: det gäller att helt enkelt vara en surdegs...Stefan: det gäller att helt enkelt vara en <i>surdegs-pragmatiker</i>! Jag har erfarenhet av att rågsuren är en tålig typ, som kan överleva ganska lönge i kylen utan uppmärksamhet. Vetesuren bekymrar mig desto mer, och om jag inte bakar med den varje verka, rör jag ned en liten droppe rågsur, som en transfusion, så att den inte ska bli skämd. Det fungerar utmärkt!<br />Personligen älskar jag bröd som bakas på enbart vetemjöl - men med rågsur. Vetesuren ger helt enkelt inte samma goda, syrliga smak. men det gäller ju att se till hela familjens intressen...;).Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-27870249516011309982009-11-12T09:27:38.131+01:002009-11-12T09:27:38.131+01:00Jag tror inte man skall vara alltför "byxis&q...Jag tror inte man skall vara alltför "byxis" när det gäller degarna. Mina ungar har ju dels flyttat ut, dels är bortrest på jordenruntresta så förbrukningen hos mig är inte så stor som den brukade vara. Jag har fortfarande problem att dimensionera rätt. Har svårt att hålla två surdegar igång. Häromdagen tog jag rågsuren till Pain de Martins "Allra bästa" (eller vad han kallar det) istället för vetesuren som fått självdö. Men det blev faktiskt ett bättre bröd än det jag tidigare gjort på vetesuren.<br /><br />Tror jag i den nya, mindre befolkade hemmamiljön, skall "dela" mina surdegar med grannen. När jag fixat en laddning färskt bröd så lämnar jag över burkarna till dem eftersom de också haft problem med att hinna nyttja dem. Å sen vice versa. Det skulle nog innebära en bättre ordning.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-61969718434552984162009-11-12T09:25:51.646+01:002009-11-12T09:25:51.646+01:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.com