tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post5155848544106523547..comments2024-02-29T14:52:44.493+01:00Comments on SMASKENS.NU: Jordgubbsglass, rätt och slättUnknownnoreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-24995006322320417022009-04-05T19:05:00.000+02:002009-04-05T19:05:00.000+02:00Nu provsmakat blåbärsglassen. Jättegod! Tror att d...Nu provsmakat blåbärsglassen. Jättegod! Tror att det är säskilt bra att "coulia" blåbär. De är ju ganska vattniga. Så det var den idén som inspirerade mig eftersom jag redan hade en bunke med vattniga blåbär i kylen som måste tas om hand. <BR/><BR/>Fast jag ville ha den lite mer ripplad, så jag satte bara ett par stora, rågade matskedar i den första smeten och kompletterade precis innan slutet med kanske ett par deciliter. Märks knappt rippling. De två matskedarna purpurfärgade allt på en gång, så det hade nog räckt med 1-2 teskedar initialt. Nåja, man lär sig.<BR/><BR/>Smakmässigt kan det rekommenderas.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-57873002523364709912009-04-05T12:46:00.000+02:002009-04-05T12:46:00.000+02:00Stefan: Åh, jag tror däremot stenhårt på hjortrong...Stefan: Åh, jag tror däremot stenhårt på hjortronglass! Jag fick också ett recept på hjortronfizz, en väldigt elegant dessert, eller fördrink, på dessertkursen jag gick. Det var mycket gott och riktigt enkelt. Delar gärna med mig av det, jag kan maila dig!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-59624936482462260112009-04-05T12:41:00.000+02:002009-04-05T12:41:00.000+02:00Oki! Tack! Uppfattade det som samma socker som sku...Oki! Tack! Uppfattade det som samma socker som skulle i coulin. <BR/><BR/>Jo, blåbär från sommarstället i Norrbotten. Jag fick ärva en massa bär som morsan plockat. <BR/><BR/>Har du någon inspirerande idé på hjortron som inte är varma hjortron på glass, inte varma hjortron på grillad camembert och inte parfait/sorbet, så tar jag tacksamt emot det. Har säkert tio förpackningar i frysen. Tror inte så mycket på hjortronglass. Finns bättre.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-59606448493089530932009-04-05T12:28:00.000+02:002009-04-05T12:28:00.000+02:00Stefan: 1 dl råsocker till äggulorna, längst uppe ...Stefan: 1 dl råsocker till äggulorna, längst uppe i glassreceptet! Lycka till, blåbärsglass är ju fantastiskt gott...Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-62980118392974297812009-04-05T12:25:00.000+02:002009-04-05T12:25:00.000+02:00Snabb fråga om du sitter vid datorn. Vilket socker...Snabb fråga om du sitter vid datorn. Vilket socker är det som skall vispas med äggulorna? Råsockret gick ju åt till bären.<BR/><BR/>(Jag har redan gräddmjölken på spisen, fast det skall bli med blåbärscoulis istället för jordgubbar).<BR/><BR/>/SStefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-48095709501874581042009-03-31T23:17:00.000+02:002009-03-31T23:17:00.000+02:00Mums =)Mums =)missperfectblondehttp://www.metrobloggen.se/missperfectblondenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-21986459779604224652009-03-31T18:35:00.000+02:002009-03-31T18:35:00.000+02:00Pytte: Häda? Nej, inte alls! Några år har jag gjor...Pytte: Häda? Nej, inte alls! Några år har jag gjort sommartårta med denna glass. En stor pavlova-botten, glass på den och sedan generöst med kvartade, färska jordgubbar uppepå...<BR/>Jordgubssås, marängcrunch med mera smakar säkert hur bra som helt till glassen!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-84977183927556679962009-03-31T17:55:00.000+02:002009-03-31T17:55:00.000+02:00Det är sällan jag ställer mig och lagar efter rece...Det är sällan jag ställer mig och lagar efter recept, men jag tror bannemig att jag ska laga det här till mina vänner på fredag! Kanske i något slags marängsviss-stil med maränger, extra coulis, ett par bär, lite grädde och kanske ett piffigt rån av något slag - skulle det vara att häda?Pytte/Eleonorahttps://www.blogger.com/profile/04466365434915831031noreply@blogger.com