tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post4875904541731423365..comments2024-02-29T14:52:44.493+01:00Comments on SMASKENS.NU: Långlagat gryta på högrev med flageoletbönor, tomat och rödvinUnknownnoreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-86800829265187433472010-02-13T17:15:52.011+01:002010-02-13T17:15:52.011+01:00Testade denna idag. 80 grader i 8 timmar. Använde ...Testade denna idag. 80 grader i 8 timmar. Använde högrev. Tyvärr blev resultat inte som önskat. Köttet segt och inte alls så där mört som man hoppats på. Kanske har jag valt dålig kvalitet på köttet eller så är ugnen opålitlig i temparaturen. <br />/NiklasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-19218469651300277902009-11-20T11:53:12.669+01:002009-11-20T11:53:12.669+01:00Nu har jag också testat ett liknande långkok i ugn...Nu har jag också testat ett liknande långkok i ugnen och det är definitivt något jag kommer att göra om! Vilka smaker! Jag använde också högrev och den var verkligen i sitt ess efter så lång tid i ugnen på låg värme! Så gott! Jag hittade dock inte de bönorna du använde utan tog vanliga vita.... vart köper du dem?Annahttp://dewdropia.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-49781185503477337282009-11-19T13:07:41.940+01:002009-11-19T13:07:41.940+01:00Fyra i huset: Så kul att det blev bra! Härligt att...Fyra i huset: Så kul att det blev bra! Härligt att långlagandet sprider sig.Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-35972303744205289942009-11-18T22:24:21.050+01:002009-11-18T22:24:21.050+01:00Inatt gjorde jag din gryta. Den blev kanon, riktig...Inatt gjorde jag din gryta. Den blev kanon, riktigt supergott kött, så otroligt mört, fantastiskt med mat som lagar sig själv. Jag har skrivit om gryta hos mig.<br /><br />/NinaMin rosendrömhttps://www.blogger.com/profile/07905828471462341841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-58670118427650814062009-11-15T08:44:44.876+01:002009-11-15T08:44:44.876+01:00Spännande med långkok! Undrar bara om man vågar li...Spännande med långkok! Undrar bara om man vågar lita på sin gamla ugn... Hos J går det inte för han har en riktigt gammal opålitlig gasugn.<br />Hälsar fröken DillFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-9524707948069434932009-11-14T13:03:35.988+01:002009-11-14T13:03:35.988+01:00Erka Perka: Tack själv, så roligt att höra! Det är...Erka Perka: Tack själv, så roligt att höra! Det är verkligen kul att få feedback - särskilt när den är positiv...;).<br /><br />Lisa: Lammsteksidén låter intressant. Den största skillnaden mellan att långlaga stek och gryta är annars att steken måste passas mer - i varje fall om man inte vill ha genomstekt stek. jag vill ju t ex ha halvblodig rostbiff, och rosastekt lammstek. Med stektermometer går det ju att hålla koll. Det är nog en god idé att pröva en dag när man äör hemma, och utifrån de erfarenheterna ta reda på hur man ska gå till väga om man är borta längre tid.<br />Tack får idén!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-17673555638158938562009-11-13T23:28:08.567+01:002009-11-13T23:28:08.567+01:00Hej Annika. Jag gillar din blogg och framför allt ...Hej Annika. Jag gillar din blogg och framför allt gillar jag dina långkok. Jag skulle gärna vilja veta om det först och främst är möjligt att göra ett långkok på en lammstek med ben och sedan om du sitter inne på ett sådant recept. Om du inte gör det tycker jag att ett sådant recept vore en bra idé att utveckla! Jag gillar nämligen långkok i ugnen som sköter sig själva, och jag gillar lamm. Dessutom har jag lamm i min frys som behöver tillagas. Vänliga hälsningar, Lisa.Lisanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-89044847480048171892009-11-13T17:18:30.118+01:002009-11-13T17:18:30.118+01:00Hej, har precis gjort ett långkok enligt ditt rece...Hej, har precis gjort ett långkok enligt ditt recept från 14/10. Det blev så gott så jag tror jag smäller av! Tack för det!Erka Perkahttps://www.blogger.com/profile/14211078708583473818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-82663218135729103992009-11-12T22:47:04.801+01:002009-11-12T22:47:04.801+01:00Lina: Först blötlade jag bönorna i ett dygn. Sedan...Lina: Först blötlade jag bönorna i ett dygn. Sedan blandade jag ned dem med alla ingredienser, och löät dem marinera över natten. Sedan var det slutligen dags för tilagningen i ugnen. Det tog en stund, men det var det värt!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-37327267710850434172009-11-12T17:50:00.845+01:002009-11-12T17:50:00.845+01:00När tillsatte du bönorna? på kvällen el på morgone...När tillsatte du bönorna? på kvällen el på morgonen när det åkte in i ugnen. Ser ljuvligt ut.. Måste laga i helgen.Linahttps://www.blogger.com/profile/12165153593530318369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-12475008043496880772009-11-12T15:19:20.197+01:002009-11-12T15:19:20.197+01:00Ah, jag tolkade fel - som att de var lite påverkad...Ah, jag tolkade fel - som att de var lite påverkade av den långa tillagningen. Ursäkta.Rebeccahttps://www.blogger.com/profile/04783479369832976010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-59733771728082141362009-11-12T12:17:49.583+01:002009-11-12T12:17:49.583+01:00Anders: Det är min absoluta älskling bland bönor. ...Anders: Det är min absoluta älskling bland bönor. Trodde faktiskt jag hade en etikett som heter <i>Flageoletbönor</i>. Inser nu att det behövs.<br /><br />Fredrik och Nina: Det bar gott! Ingenting kan "hända" när man långlagar på 80-90 grader. Jag använder grytor av märket le Creuset, det är helt enkelt emaljerade gjutjärnsgrytor. En vanlig gjutjärnsgryta fungerar lika bra. Eller en lergryta. <br />Kastrull er har jag ingen erfarenhet av, men det borde väl funka, det med?<br /><br />Rebecca: Bönirna var mjälla och fina! Inget "segt" skal. Det fungerade över förväntan!<br /><br />Filippa: Det var gott! Pröva!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-30830045532713582202009-11-12T10:50:49.944+01:002009-11-12T10:50:49.944+01:00Det ser fantastiskt gott ut, hoppas det var det oc...Det ser fantastiskt gott ut, hoppas det var det också :-)Filippahttps://www.blogger.com/profile/13012992513077772657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-2273576317220300542009-11-12T08:03:51.246+01:002009-11-12T08:03:51.246+01:00Förut var jag på väg att stoppa ner blötlagda borl...Förut var jag på väg att stoppa ner blötlagda borlottibönor i ett lergrytekok. Men så kom jag på vad som sagts i ett italiensk matlagningsprogram där bönor tillagats i ugnen - det ska inte vara salt med. Då får bönorna ett hårt hölje. Antagligen gav din långa tillagning just detta. Tyvärr. För det är ju en smart idé.Rebeccahttps://www.blogger.com/profile/04783479369832976010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-33590712155773768792009-11-12T05:52:15.028+01:002009-11-12T05:52:15.028+01:00Va gott det låter!! Jag har aldrig gjort någon såd...Va gott det låter!! Jag har aldrig gjort någon sådan gryta i ugnn innan men nu blir jag jättesugen på att testa. <br />Fråga ang 75-80 grader i ugnen. Det finns ingen risk att det börjar brinna i ugnen vid det gradantalet?<br />Vad har du för slags gryta alltså kastrull?<br /><br />/NinaMin rosendrömhttps://www.blogger.com/profile/07905828471462341841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-48929188449742574852009-11-11T23:32:49.842+01:002009-11-11T23:32:49.842+01:00Jaha. Nu fick man googla igen."Flageoletbönor...Jaha. Nu fick man googla igen."Flageoletbönor" på min ära.Anders Öhmanhttps://www.blogger.com/profile/02694099223851541764noreply@blogger.com