tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post4836029578049235122..comments2024-02-29T14:52:44.493+01:00Comments on SMASKENS.NU: Långlagad oxlägg Unknownnoreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-3262230894837575592013-09-21T19:16:01.785+02:002013-09-21T19:16:01.785+02:00Tack för ett underbart recept!!! Inte ofta man kom...Tack för ett underbart recept!!! Inte ofta man kommer över oxlägg men "min" lokale kravbonde har börjat sälja det. Har provat detta några gånger och det är helt suveränt. Även bytt ölen mot vin och köttet blir minst lika gott, men jag tycker såsen blir godare med öl.<br />Tack för en trevlig sida. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-59673516946536800952010-02-12T20:44:56.809+01:002010-02-12T20:44:56.809+01:00NIklas: Då föreslår jag ett besök under Långlagat....NIklas: Då föreslår jag ett besök under <a href="http://www.smaskens.nu/search/label/L%C3%A5nglagat" rel="nofollow">Långlagat</a>. Där återfinner du de flesta av mina idéer. Till exempel <a href="http://www.smaskens.nu/2009/11/langlagat-gryta-pa-hogrev-med.html" rel="nofollow">Långlagad gryta på högrev med flageoletbönor, tomat och rödvin</a>. Som en idé.Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-53718031154200589522010-02-12T20:09:07.561+01:002010-02-12T20:09:07.561+01:00jaha. saknar öl, men har lite rödvin som stått ett...jaha. saknar öl, men har lite rödvin som stått ett tag i kylskåpet (garanterat oxiderat). Funderar på att ersätta ölen med vin istället...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-29710587867401948772010-02-12T19:32:02.940+01:002010-02-12T19:32:02.940+01:00Niklas: Det låter verkligen som en god kombo. Rapp...Niklas: Det låter verkligen som en god kombo. Rapportera gärna! Tack för berömet, det värmer.Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-7203502382985160392010-02-12T13:50:45.177+01:002010-02-12T13:50:45.177+01:00Ok, tänker göra det i morgon (bitti), baserat på d...Ok, tänker göra det i morgon (bitti), baserat på ditt recept. Jag kan rapportera hur det gick sen. Ev gör jag mos på jordärtskocka och mandelpotatis. Borde bli hyfsat kombination. (bra sida du har för övrigt!)<br /><br />/NiklasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-18608526605514824902010-02-12T11:30:52.071+01:002010-02-12T11:30:52.071+01:00Niklas: det är fatiskt precis vad jag själv kommer...Niklas: det är fatiskt precis vad jag själv kommer göra nästa gång. Och det lär bli snart, för detta är verkligen gott!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-70631129071849735132010-02-12T10:45:31.919+01:002010-02-12T10:45:31.919+01:00Hej, vad tror du om att ersätta oxläggen med högre...Hej, vad tror du om att ersätta oxläggen med högrev? <br />/NiklasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-37295706011635530002010-02-11T19:42:23.859+01:002010-02-11T19:42:23.859+01:00Oxlägg finns i stort sett alltid hos Sandströms fö...Oxlägg finns i stort sett alltid hos Sandströms för facvila 69:-/kilot ( minus 10% i "Köttklubb"-rabatt denna veckan). Jag äter inte märgen som den är, men låter den smälta med i såsbasen. Den ger ju en fin smak, minst sagt!<br />Kalvlägg är strået vassare än oxlägg, måste jag edge. Jag lagade lammlägg innan jul; har inte bloggat det ännu, men det är på g. <i>Det</i> var gott!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-69113725757183595242010-02-11T19:00:29.243+01:002010-02-11T19:00:29.243+01:00Oxlägg har jag aldrig kommit över - kalvlägg därem...Oxlägg har jag aldrig kommit över - kalvlägg däremot har vi ofta. Hur var märgen - god??Silverhttps://www.blogger.com/profile/16386503431854545340noreply@blogger.com