tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post1654634652775527283..comments2024-02-29T14:52:44.493+01:00Comments on SMASKENS.NU: Är detta laxrillettes? Unknownnoreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-58749876565107359772010-05-19T10:03:31.495+02:002010-05-19T10:03:31.495+02:00Mmm, detta har jag nu lagat och bjudit på, inklusi...Mmm, detta har jag nu lagat och bjudit på, inklusive vinet som blev en mycket trevlig bekantskap. Succé!<br />Men det var nära att det inte blev av. Den varmrökta lax jag inhandlade (på NK livs i Stockholm), var så underbart suveränt god att jag hade svårt att låta bli att äta upp hela biten som den var!Janickehttps://www.blogger.com/profile/03376381521890177979noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-3340728944095058872010-05-18T23:32:11.088+02:002010-05-18T23:32:11.088+02:00Anna: Jag tycker ju inte riktigt att det är rillet...Anna: Jag tycker ju inte riktigt att det är rillettes. Tillagningssättet är ju inte sådant som man förknippar med denna godsak. Kanske måste en expert inkallas ;)!<br /><br />Maria: Klart du ska pröva! Snabbt gott och lätt var en bra beskrivning.<br /><br />Pernilla: Det låter mycket gott!<br /><br />Åsa: Det låter verkligen gott!<br /><br />Anna B: Den som ändå hade så nära till Aamanns som du/ni har...du får rapportera!<br /><br />Loutine: Tack för komplimnagen! Vilket kul sätt att hitta hit, välkommen! Vad avundsjuk jag blir p dig som ska till Korsika. tack för restaurangtipset, få se när jag kan pallra mig dit....<br /><br />Fröken Dill: Egenhändigt rökt lax, det låter ju fantastiskt! Jag är säker på att du skulle gilla detta!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-84421520389661172952010-05-16T07:20:56.883+02:002010-05-16T07:20:56.883+02:00Rillette eller mousse spelar ingen roll, men det l...Rillette eller mousse spelar ingen roll, men det lät som ett väldigt gott och högst användbart recept som kommer att lagas av mig senast i sommar!<br /><br />Jag brukar röka lax själv i en liten abu-rök. Den blir urgod som nyrökt och nu vet jag en sak att använda den till.<br /><br />Trevlig fortsättning på helgen önskar fröken DillFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-22348129765554317842010-05-15T20:18:28.176+02:002010-05-15T20:18:28.176+02:00Halkade in på din blogg när jag googlade på "...Halkade in på din blogg när jag googlade på "korsikanska specialiteter". Är själv väldigt förtjust i Korsika och ska snart åka dit igen, och vill egentligen bara rekommendera restaurang Campoloro i Stockholm som har fantastiskt god korsikansk mat på sin meny. Där finns också korsikanska charkuterier och ostar och även vin och öl från Korsika.<br />Trevlig blogg förresten. Läggs till bland favoriter. <br />LoutineAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-59183323249609023912010-05-12T08:19:05.823+02:002010-05-12T08:19:05.823+02:00Härligt, vad kan vara vårligare än Aamann? Måste n...Härligt, vad kan vara vårligare än Aamann? Måste nog dit snart - när jag kommit hem igen vill säga ;)Anna Bhttp://www.skafferiet.taffel.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-22277122856401699862010-05-11T23:21:17.514+02:002010-05-11T23:21:17.514+02:00Jag har ingen aning om rillettes havanden och göra...Jag har ingen aning om rillettes havanden och göranden men blandningen du skrivit recept till och visar på bild påminner om ngt jag brukade göra för många år sedan då jag hade dille på att "grilla" rostmackor i våffeljärnet (nä, jag har ingen smörgåsgrill). Då la jag laxblandningen mellan två skivor Rasker och jisses vilken kvällmat det blev :-)Åsahttps://www.blogger.com/profile/13180214708975848360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-85750031827155732772010-05-11T21:49:33.525+02:002010-05-11T21:49:33.525+02:00Mmm, gott. Nu börjar det smaka sommar härinne! Sjä...Mmm, gott. Nu börjar det smaka sommar härinne! Själv gjorde jag laxröra med creme fraiche, majjo (inte hemgjord, vi är inte så ambitiösa här) och salladsärter i somras, det var toppen. Men citron kunde man förstås ha haft i, om man haft nån! Skall jag lägga till nästa gång.Pernillanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-67248625842415546202010-05-11T09:42:22.230+02:002010-05-11T09:42:22.230+02:00Oavsett namnet (de lärde verkar tvista om innebörd...Oavsett namnet (de lärde verkar tvista om innebörden av Rillette?) så blev jag väldigt sugen på att prova på detta själv. Snabb, god och snygg förrätt!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-13984401911150281552010-05-10T22:47:20.163+02:002010-05-10T22:47:20.163+02:00Enligt min charkuteribok (Michael Ruhlman) är rill...Enligt min charkuteribok (Michael Ruhlman) är rillette någon typ av kött, eller fisk, som kokas länge med buljong och/eller fett och sedan sönderdelas. Finns ett recept där på rillette gjord på rökt forell (trout) som kokas med smör och vitt vin. <br />Och det här här ju mosat med något fett, så i och för sig... De har bara hoppat över själva tillagningsbiten, tagit en genväg. Svårt gränsfall, kanske måste vi involvera Patrik i diskussionen, han är ju ändå rillette-mästaren :)Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-81582565231993774682010-05-10T21:03:26.431+02:002010-05-10T21:03:26.431+02:00Pipopp: Jag tänker samma som du, men vem är jag at...Pipopp: Jag tänker samma som du, men vem är jag att ifrågasätta Lisa FW och Adam Aamann ;)?<br />Några insaltade citroner hade ja inte p lut, och cornichoner kändes faktiskt inte alls rätt i mitt huvud, så det blev den gamla standard-gräslökdillcitron-smakern i stället.Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4284781531721044459.post-33278132490295733502010-05-10T20:44:39.185+02:002010-05-10T20:44:39.185+02:00Jag funderade på ordet "rillettes" när n...Jag funderade på ordet "rillettes" när nu nämnde den här rätten. För mig är det så förknippat med att koka länge för att mjuka upp köttet att jag inte fick ihop det med fisk. Jag var helt enkelt väldigt nyfiken på hur du/receptmakaren skulle göra.<br /><br />Nu vet jag! Det låter gott. Använde du insaltade citroner överhuvudtaget eller enbart färska?Anonymousnoreply@blogger.com